علل ، علائم و راه های پیشگیری از حمله قلبی
علل ، علائم و راه های پیشگیری از حمله قلبی
علائم حمله قلبی در زنان و مردان متفاوت است
به گزارش بی اس ام اس : وقتی جریان خون به قلب به صورت ناگهانی کاهش می یابد یا قطع می شود، حمله قلبی اتفاق افتاده است. خون اکسیژن را به قلب میرساند، در حین حمله قلبی، عضله قلب، اکسیژن مورد نیاز خود را نمیتواند دریافت کند و بدون اکسیژن، عضله قلب ممکن است آسیب دیده یا از بین برود. کلید بهبودی، بازگرداندن سریع جریان خون به قلب است. در صورتی که فکر میکنید علائم حمله قلبی را تجربه میکنید، فورا کمک پزشکی درخواست کنید.
عوامل موثر در حمله قلبی
تجمع کلسترول و مواد چربی که به آنها پلاک گفته میشود، در دیواره رگها معمولا منجر به حمله قلبی میشود. تجمع پلاک در دیواره رگها چندین سال طول میکشد. بیشتر حمله های قلبی زمانی اتفاق می افتند که پلاک دیواره رگ را پاره میکند، سپس لخته خون در محل شکل گرفته و رگ را مسدود مینماید.
نشانه های حمله قلبی
مردان و زنان ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنند اما در هر دو جنسیت، درد، فشار یا ناراحتی در سینه ممکن است اتفاق بیفتد. علائم دیگر عبارتند از کوتاهی تنفس، تعریق، ضعف و تهوع. ممکن است در گردن، فک یا شانه های خود نیز درد احساس کنید. در مردان احتمال عرق سرد ناگهانی و احساس دردی که به سمت بازوی چپ حرکت میکند، در حین حمله قلبی محتمل تر است.
علائم حمله قلبی در زنان
سالانه حدود 435000 زن در امریکا دچار حمله قلبی میشوند. علائم آن ممکن است به قدری خفیف باشد که اغلب نادیده گرفته میشود. در زنان درد کمر یا گردن، سوزش معده، کوتاهی تنفس، تهوع، استفراغ و سوء هاضمه محتمل تر از مردان است. همچنین ممکن است خستگی شدید، سبکی سر یا سرگیجه را نیز تجربه کنند. علائم شبه آنفلوانزا و مشکلات خواب نیز ممکن است دو هفته پیش از حمله قلبی روی دهد.
هنگام حمله قلبی چه کاری باید انجام داد؟
اگر شما یا فردی که میشناسید، علائمی شبیه به حمله قلبی دارید، فورا با اورژانس تماس بگیرید. اگر ظرف 90 دقیقه تحت درمان قرار بگیرید، احتمال نجات خیلی بیشتر است. در حین تماس با اورژانس، فردی که علائم حمله قلبی دارد باید آسپرین بجود یا ببلعد تا خطر لخته شدن خون کاهش یابد (مگر این که به آن آلرژی داشته باشد). اگر فرد هوشیار نیست، احیای قلبی ریوی تنها با دست میتواند شانس نجات او را تا دو برابر افزایش دهد.
سیگار کشیدن میتواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد
چگونگی تشخیص حمله قلبی
یک نوار قلب (EKG) که فعالیت الکتریکی قلب را بررسی میکند، میتواند به پزشک کمک کند تا مشخص کند شما حمله قلبی دارید یا خیر. همچنین نشان میدهد کدام رگ دچار انسداد شده است. همچنین با آزمایش خونی که پروتئینهای آزاد شده از سلولهای عضله قلب هنگام نابودی را نشان میدهد، پزشک میتواند حمله قلبی را تشخیص دهد.
درمان حمله قلبی
پزشک به سرعت برای بازگرداندن جریان خون به قلب تلاش میکند. ممکن است داروهایی که لخته های خون را حل میکنند در رگهای شما وارد کنند. همچنین احتمال دارد عملی به نام آنژیوگرافی کرونری بر روی شما انجام شود. در این روش پزشک لوله نازکی که حاوی یک بالن در انتها است، در رگ شما وارد میکند. این بالن، باد میشود و رگ شما را باز میکند. اغلب مواقع پزشکان یک لوله مشبک کوچک به نام استنت (stent) را وارد رگ میکند تا مطمئن شود رگ باز می ماند.
عوامل زمینه ساز حمله قلبی
احتمال حمله قلبی در شما با افزایش سن افزایش می یابد و مردان نیز در خطر بیشتری قرار دارند. سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی نیز خطر آن را افزایش میدهد.سیگار کشیدن میتواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد. فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و چاقی نیز از عوامل زمینه ساز مهم در حمله های قلبی به شمار می آیند. از موارد دیگری که میتوانند احتمال آن را بیشتر کنند عدم تحرک، افسردگی و استرس را میتوان نام برد.
پیشگیری از حمله قلبی
اگر سیگار میکشید، آن را کنار بگذارید. ترک سیگار احتمال حمله قلبی را یک سوم کاهش میدهد.ورزش کنید و غذای مناسب دریافت کنید. انجمن قلب امریکا توصیه میکند در هفته 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشید. مقدار زیادی سبزیجات و میوه و غلات کامل مصرف کنید تا سلامت عروق خود را حفظ نمایید. مصرف روزانه آسپرین به برخی افراد کمک میکند از حمله قلبی پیشگیری کنند. با پزشک صحبت کنید تا مشخص شود مصرف آن برای شما مناسب است یا نه. راهکارهای مثبتی برای مدیریت استرس پیدا کنید.
زندگی پس از حمله قلبی
اگر به خاطر حمله قلبی به بیمارستان رفته اید، ظرف چند روز ممکن است مرخص شوید. میتوانید فعالیتهای معمول خود را چند هفته پس از حمله، از سر بگیرید. بازتوانی قلب ممکن است در بهبودی به شما کمک کند. در بازتوانی قلب برنامه تناسب اندام دریافت میکنید که مناسب برای شما طراحی شده است و یاد میگیرید چگونه سبک زندگی سالم برای قلب را حفظ کنید. اگر دچار افسردگی یا نگران حمله قلبی بعدی هستید، مشاوره میتواند برایتان مفید باشد.
منبع : seemorgh.com
علل ، علائم و راه های پیشگیری از حمله قلبی
- ۹۴/۱۱/۱۴